2016. nov 29.

Új, saját dallal és klippel tért vissza Henderson Dávid

írta: PressOne
Új, saját dallal és klippel tért vissza Henderson Dávid

Itt a White Shadows!

A magyar-amerikai énekes először 2012-ben tűnt fel a The Voice – Magyarország hangja című műsorban, ahol Molnár Ferenc 'Caramel' vette szárnyai alá. A műsor után két dallal is jelentkezett: 2013 júliusában a Szabó Zé által szerzett 1000 Years, majd 2014 márciusában a Felhőtlen című Caramel-szerzemény jelent meg. Henderson Dávid most teljesen saját kezébe vette mind a zene, mind a szövegek megírását. Ennek a hitvallásnak előfutára, első dala a White Shadows.

henderson_david_foto2.jpgHenderson Dávid a Voice után főleg a tanulmányaira koncentrált és csak kevés fellépést vállalt. Egy rövidebb amerikai kitérő után jelenleg Magyarországon dolgozik és zenél. A kisebb kihagyás után úgy érzi, most érkezett el az idő, hogy újra belevesse magát a zenei élet forgatagába.

A klip:

 A dal hátteréről, mondanivalójáról magát a szerzőt kérdeztük:

A dal (egy fikció alapján elgondolva) egy régebbi rosszul sikerült kapcsolat vissza-visszatérő érzéseiről, emlékeiről szól, amik nem hagyják nyugodni az embert éjszakánként vagy akár napközben árnyékként lebegnek felettünk. Nem tudjuk kiverni a fejünkből, szeretnénk elfelejteni a csalódást, de nehéz az elszakadás, a továbblépés. Úgy tapasztalom manapság sokan küzdenek ilyen érzésekkel. Ezt próbáltam meg dalba önteni és a videoklipben megjeleníteni.”

A White Shadows című szerzemény megírásában Tóth Dávid segédkezett Henderson Dávidnak. A dal keverését Ferencz Péter 'Peet', míg a masteringet Patrick ’Tricky’ Kummeneker készítette.

Szólj hozzá

újdonság klip caramel klippremier új dal the voice új klip henderson dávid white shadows