2017. már 17.

Deák Bill Gyula és Vicky Sunday koncert a BackStage Pubban

írta: PressOne
Deák Bill Gyula és Vicky Sunday koncert a BackStage Pubban

A kőbányai blueskirályt, Deák Bill Gyulát aligha kell bemutatni a magyar közönségnek. Az egykori Hobo Blues Band tag és színész utoljára 2009-ben jelentkezett hanganyaggal, A király meséi címmel. A Fonogram-életműdíjas énekes szokásos havi BackStage Pubos klubkoncertjére készül. Vendégelőadója most pénteken (2017. március 17.) ezúttal az egyedi hangzásvilágot képviselő, magát ’Worldmetal’ előadónak aposztrofáló, Vicky Sunday lesz.

 vicky_sunday_1_net.jpg

Vicky Sunday The Best Album Ever című nagylemeze 2015. júniusában jelent meg a Narrator Records gondozásában. A lemez dalai tele vannak meglepő fordulatokkal. Az intenzív, eklektikus elemeket sem nélkülöző metal világban, a funky lüktetéstől, a kelta dallamokon, jazz zongorán és country hegedűn keresztül sok minden helyet kapott.

Az album különlegessége, hogy 9 saját dal mellett, az R.E.M együttes Losing My Religion c. dalának átdolgozása is megtalálható rajta, melyhez az eredeti szerzők is hozzájárultak. Az átdolgozás elkészüléséről Vicky így nyilatkozott:

A Losing My Religion feldolgozását egyszer már felvettük 2004-ben, a First Blood albumhoz. Amikor felhívtam az R.E.M. magyarországi kiadóját, a Warner Music Hungary-t, azt a választ kaptam, hogy a zenekar ennél a dalnál szinte semmilyen felhasználásra nem ad engedélyt senkinek, felesleges is próbálkozni az engedélykéréssel. Akkor itt feladtuk, de tavaly újra rögzítettük a nótát a stúdióban, és ismét megkerestem a magyar jogkezelőt, hátha nagyobb szerencsével járunk. Ki is küldték az anyagot a dal eredeti szerzőinek jóváhagyásra, majd jó ideig nem történt semmi. Aztán március végén jött egy levél, hogy meghallgatták a számot, és engedélyezik a megjelentetését a lemezünkön hivatalos feldolgozásként!
Régi álmom vált ezzel valóra: boldog és nagyon büszke vagyok, hogy a májusban megjelenő lemezemen rajta lehet ez a dal is
!”

Deák Bill Gyula koncert, vendég: Vicky Sunday

  1. március 17. @BackStage Pub

Kapunyitás: 19:00                    

Kezdés: 20:00 (Pontos kezdés)

 

Szólj hozzá

koncert deák bill gyula vicky sunday backstage pub