2016. ápr 14.

„Hadd mondjam el!” - Talkshow Zalatnay Cinivel

írta: PressOne
„Hadd mondjam el!” - Talkshow Zalatnay Cinivel

Április 21-én Zalatnay Sarolta lesz az NKA Cseh Tamás Program Azok a régi csibészek című talkshow-sorozatának vendége. Cini többek között a feltörekvő beat-lányok szerepéről, a rockzenének az ő életében végzett elsöprő térhódításáról, vagy épp a Komár Lászlóhoz és Révész Sándorhoz fűződő kapcsolatáról is beszél majd a Rockmúzeumban. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

zalatnaysarolta.jpg

Színes trikó, kopott farmer – énekelte 1976-ban az énekesnők közül elsőként frufrus frizurát és miniszoknyát viselő sztár, Zalatnay Sarolta, aki a hazai könnyűzene történetének egyik legkarizmatikusabb előadóművészeként a kor divatját tekintve is ikonná vált. Életműve a mai napig óriási érdeklődésre tart számot: a 60-as, 70-es évek fordulóján felvett slágerei új virágkorukat élik. A Hol jár az eszemmel, majd aTinikkel aratott sikerekről, a spliti dalfesztiválon szerzett élményeiről és a feltörekvő beat-lányok – Koncz Zsuzsa, Kovács Kati – közti kapcsolat dinamikájáról dr. Csatári Bence történész és Poós Zoltán író kérdezik majd Cinit az Azok a régi csibészek című poptörténeti talkshow-sorozat következő rendezvényén. Akik ellátogatnak április 21-én 18 órakor a Magyar Rockhírességek Csarnokába (Radnóti Miklós Művelődési Központ, 13. ker. Budapest, Kárpát utca 23.), választ kaphatnak rá, mi alapján dőlt el, hogy az énekesnők az Illéssel, a Metróval vagy az Omegával léptek egy színpadra. De szóba kerülnek majd alighanem a Komár Lászlóval, Révész Sándorral, Frenreisz Károllyal közös alkotás legszebb pillanatai, illetve hallhatunk anekdotákat a táncdalénekes- és a beat-generáció viszonyának gyümölcsöző, vagy épp küzdelmes időszakairól, és elcsíphetjük Cini ars poeticájának olyan üzeneteit is, melyekért érdemes tölcsért csinálni a kezünkből.

Az esemény az NKA Cseh Tamás Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében valósul meg. A rendezvény ingyenes, ám a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen az e-mail címen szükséges.

Szólj hozzá

program news Zalatnay Sarolta Cseh Tamás Program