2017. már 09.

Jubileumi születésnapi duplakoncertre készül az Apacuka zenekar!

írta: PressOne
Jubileumi születésnapi duplakoncertre készül az Apacuka zenekar!

A gyermekek és felnőttek körében is igen népszerű zenekar az Akváriumban ünnepli majd 10. születésnapját – Ráadásul kétszer!

apacuka_foto.jpg

Az Apacuka egyértelműen a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációját képviseli. Az együttest egyedi fűszerezésű, színes zenei stílusban megírt és előadott dalai teszik már első hallásra is emlékezetessé, legyen szó versadaptációikról, vagy teljesen saját szerzeményeikről. Az elmúlt 10 évben 3 nagylemezt is készítettek, melyek közül a legutóbbi (Hangfalatok) Fonogram-jelölést is kapott 2015-ben. Megannyi sláger, teltházas koncert, valamint klipjeik magas nézettsége bizonyítja, hogy a jelenlegi felnövekvő generáció és szüleik egyik kedvenc zenekara.

A kiemelt jelentőségű születésnapot eredetileg csak 2017. március 12-én délután, az Akvárium NagyHall-jában ünnepelte volna a zenekar, azonban erre a dátumra rekordidő alatt elkelt az összes jegy. Ennek hála, két héttel később, (2017. március 26-án) változatlan helyszínen a teljes műsort megismétli majd a zenekar. Az ünnepi koncerteken az elmúlt tíz év slágerei, vendégzenészek, vagány színpadi produkció, lufi-eső és sok egyéb meglepetés várja majd az érdeklődő családokat.

Az Apacuka létrejötte sokrétű és szerteágazó folyamat volt: tagsága a hazai underground, reggae és rock zenekarok tagjaiból állt össze. Interaktív, játékos, táncos koncertjeiken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatóak. Különféle zenei irányzatokat ötvöznek, a rocktól a jazz-en, a diszkón és a funkyn át a reggae-ig.  A dalok mondanivalója, az egyedi stílus, az őszinte és magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.

Az Apacuka évek óta koncertezik kisgyermekeknek magyar költők igényesen és egyedi stílusban megzenésített verseivel, és saját dalokkal egyaránt. A vidám, interaktív zenés produkciót különböző kellékekkel, bábokkal színesítik, a közönséget is bevonva játékkal, énekkel, labdázással és tánccal.

Az elmúlt 10 évről Pálfi Kriszta, énekesnő beszélt:

Apacuka zenekarunk 10. születésnapját ünnepli idén, és az elmúlt évtizedben egészen különleges dolgokon mentünk keresztül. A kezdet kezdetén barátság hozta össze a csapatot, ami a mai napig meghatározó és lényeges hajtóereje munkásságunknak. A zenélés iránti szeretetünk csak fokozódott, amikor saját ötleteinket valósítottuk meg napról napra, évről évre. Olyan produkciót akartunk létrehozni, ami őszinte, és ami örömöt okoz reményeink szerint nem csak saját magunknak, hanem a közönség apraja-nagyjának.

Színes zenei elképzeléseink megvalósultak a Meseerdő, a Színes világ, valamint a Hangfalatok c. mesekönyves CD-ken is. Sok alkalmunk volt zenélni nehéz sorsú, fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek is, ez mindig komoly felelősséget és lélekjelenlétet kívánt tőlünk, de az eredmény, a kívánt hatás és öröm soha nem maradt el.

A megrendelésre szerzett kreatív munkák igen inspirálóak voltak, és nagyon szerettük az ilyen kihívásokat! Írtunk zenét jótékonysági rendezvényhez, reklám-projekthez, mesekönyvhöz. Mindig izgalmas kaland volt ez a számunkra. Terveink között szerepel sok új dal szerzése, videoklipek gyártása, jótékonysági rendezvényeken való részvétel, határon túli turné, és remélhetőleg egy új, vidám, kreatív és élményekkel teli évtized!”

Első koncert: 10 éves az Apacuka! @Akvárium Klub NagyHall, 2017. március 12. (vasárnap), 16:30

Minden jegy elkelt.

Második koncert: Apacuka 10. Születésnapi Megakoncert 2.0 @Akvárium NagyHall, 2017. március 26. (vasárnap), 16:30

Jegyek:

Kedvezményes elővételes: 1200 Ft
Normál: 1500 Ft
Kedvezményes elővételes családi jegy (4 fő): 4000 Ft 
Normál családi jegy (4 fő): 5000 Ft

A belépés 3 éves korig ingyenes!

Jegyek elővételben az Akvárium Klub jegypénztárban és online:
http://akvariumklub.hu/programok/2017-03-26/apacuka-10-szuletesnapi-raadaskoncert

Szólj hozzá

születésnap jubileum apacuka duplakoncert Akvárium Klub apacuka zenekar