2016. máj 05.

Eredeti hamisítványok itthonról! – CopyLighted

írta: PressOne
Eredeti hamisítványok itthonról! – CopyLighted

Rohanó világunkban, amikor a fast fashion és az „A” kategóriás filmek és sorozatok határozzák meg a divatot, mindig felüdülés valami új és eredeti dologgal találkozni. Olyannal, ami egyszerre hat az összes érzékszervünkre, ami egyszerre foglalja önmagába Banksy művészetét a popkultúrával. Mint a szemiotika: bonyolult és érdekes. Pont ilyen a CopyLighted is. Mi az? A művészet maga. A hamisítványok királyai!

the_walking_dead_net.jpg

Ha a művészet pszichológiájából indulunk ki a CopyLighted mindenképpen megragadta azt, amit kevesen. Fogott egyszerű, már-már az agyunkba vésődött márkákat, filmeket – a popkultúra alapelemeit- és úgy forgatta ki, hogy a finom humor megjelenjen benne. A nézők perceptuális érzékeire hat, megmozgatja a fantáziát és a végén mosolyra görbül a száj. A kognitív tudatba hatolva teljesíti végső küldetését.

És ha már hatás – ellenhatás. Nézzük a Made in Tawian kollekció egyes elemeit. A fantasy világára fogékony rajongók odáig lesznek a Game of Thrones színes alakjaiért. A képen rögtön egy szálló hajú fiatalember tekint a távolba és eleveníti fel a sorozat legszebb pillanatait. A színek nyugtalanítóak, a kompozíció önmagáért beszél. Csak az alacsony növésű szereplők hiányoznak.

A bölcsesség maga jelenik meg egy másik képen. Yoda mester szavait elevenítik fel minimalista stílusban, Andy Warhol valahol sír. Letisztult formák, egyértelmű utalások, bátor üzenet. De a legfontosabb: motivációs erővel rendelkezik. Csináld, vagy ne csináld! De erősebb leszel, mint valaha. Vagy csak elhúzol egy űrbázist a Holdig. Bármi lehetséges.

Ugyan a Twilight korszakának leáldozott, addig a zombik tündöklése örökké tart! Sőt, soha nem voltak annyira népszerűek, mint 2016-ban! Michael Jackson pedig 1982-ben volt a csúcson a Thriller-rel, így adott volt, hogy a The Walking Dead főszereplője ő legyen. Az alkotók egy percig sem hezitáltak és ezt a kettőt társítva az év legmenőbb alkotását hozták létre. Köszönetet kell mondanunk érte! Keressétek a Made in Indoensia kollekcióban.

A japán kertek bonyolultságát jellemző stílust és az igényes szórakozást kedvelőknek mindenképpen csak ajánlani tudjuk a CopyLighted munkáit.

Légy eredeti, hord a másolatot! 

Szólj hozzá