2016. máj 02.

A Firkin és a Stukker is a budapesti Babel Soundon

írta: PressOne
A Firkin és a Stukker is a budapesti Babel Soundon

Májusban kultúrostromot indítanak a Balaton-parti Babel Sound szervezői Budapest ellen: heti három koncerten hangolódhatunk a legizgalmasabb hazai világzenei fesztiválra.

babelsound.jpg

2016. július 19-én startol Balatonbogláron a Babel Sound, azonban a szervezők jóvoltából májusban a fővárosban is válogathatunk nemzetközi zenei ínyencségek közül. Keddenként a Szimpla Kertben, csütörtökönként az ELLÁTÓ házban, pénteki és szombati napokon pedig a Fonó Budai Zeneházban kapunk ízelítőt a nyári fellépők muzsikájából.

Május 3-án kedden a Neofolkkal indul a buli a Szimplában, aztán csütörtökön egy autentikus tablao flamenco estével folytatódik az ELLÁTÓ házban, ahol a zene és tánc mellé egy tapas-t és egy pohár sangriát is kap a látogató. Szombaton a kiváló zenészekből álló Vojasa játszik a Fonóban, vendégeként pedig a Zűrös banda hozza a balkáni hangulatot.

Izraelből érkezik a Szimplába május 10-én a fúvós hangszerek nagymestere, AmirGwirtzman. Csütörtökön az ELLÁTÓházban a Meszecsinka invitál minket pszichedelikus utazásra, péntek 13-án pedig egyenesen Spanyolországból jön a Fonóba a Korrontzi, amelynek hangzásvilága a különleges harmonikától, a trikitixától lesz egyedi. Előzenekar a Cirkusz-KA, a tőlük megszokott finom, érzékeny jazzel.

Pünkösd után a Korai Öröm tagjaiból álló Korai AcousticInstrumental támad egyedi stílusmixszel a Szimplában. Pszichedelikus, ambient, etno, progresszív zenéjüket a sokféle ütőhangszer, a doromb, a khöömei ének és egyéb hangzások teszik különlegessé. 19-én a kelta népi ízt rockkal erősítő Firkin csinál egy őrült nagy bulit az ELLÁTÓházban.

Május negyedik hetében, kedden a Pandamood hoz egy kis drámenbészt, kis szóult, egy csipetnyi dzsesszt elektronikával keverve a Szimplába; zenéjük modern, mégis elegáns. Csütörtökön az ELLÁTÓ házban zenél Szatmári Juli és zenekara. Mindig mosolygós gitáros-énekesnő, fülbemászó refrének, akusztikus-hegedűs műsor. 27-én, pénteken ismét egy spanyol banda, a Vigüela hozza mozgásba végtagjainkat a Fonóban. Bemelegítőnek a Peca tüzeli fel a hangulatot humoros, reggae-s műsorával.

A hónap utolsó napján a Szimplában ad koncertet az alternatív szupergroupként emlegetett Stukker. A country-s, blues-os és rockos hangzást ironikus, őszinte szövegek és igencsak fülbemászó dallamok teszik teljessé. S bár a május ezzel véget ér, a koncertsorozat nem fejeződik be, hiszen egészen a fesztivál kezdetéig érkeznek Budapestre a Babel Sound előadói.

A fesztivál részletes programfüzetét keresd a fenti helyszíneken!

BABEL SOUND MÁJUS

Koncertbontás – helyszínek szerint

Helyszín: EllátóHáz

2016.05.05. Tablao Flamenco
2016.05.12. Meszecsinka
2016.05.19. Firkin
2016.05.26. Szatmári Juli

Helyszín: Fonó Budai Zeneház

2016.05.07. Vojasa, vendég: Zűrös Banda
2016.05.13. Korrontzi, vendég: Cirkusz-KA
2016.05.27. Vigülea, vendég: PECA

Helyszín: Szimpla Kert

2016.05.03. NeoFolk
2016.05.10. AmirGwirtzman
2016.05.17. Korai AcousticInstrumental
2016.05.24. Pandamood
2016.05.31. Stukker

Szólj hozzá

koncert fesztivál program concert Firkin Szimpla Kert Fonó Budai Zeneház Babel Sound Stukker EllátóHáz