2016. ápr 15.

Bemutatkozik az Éva Presszó zenekar!

írta: PressOne
Bemutatkozik az Éva Presszó zenekar!

Az Éva Presszó zenekar múltja nem nyúlik vissza ősidőkre. A 2015-ben alakult debreceni együttes a magam egyszerűen bonyolult módján PopUnderground-ként definiálja önmagát. Az öt (+1) tagú formáció a közelmúltban új klippel jelentkezet, melyet a Pauza című dalukhoz készítettek és a Lángoló Gitárokon volt a premierje. Ez a hamarosan megjelenő, első nagylemezük előfutára. És még turnéra is indultak! Mi lesz itt még?!

eva_presszo_new_net.jpg

Szóval az Éva Presszó egy vadonatúj formáció, melynek tagjai Vigh Évi, Vincze Krisztián, Pesti Viki, Urhegyi Pál, Takács Richárd, plusz Jónás Péter, aki a szövegekért felel. Ahhoz képest, hogy egy friss és ropogós csapatról beszélünk, már olyan zenekarok előtt játszhattak, mint a Hooligans, a Hiperkarma, a Szabó Balázs Bandája, vagy a Belmondo.

Jelenleg első, hamarosan megjelenő lemezükön dolgoznak, amelyről az első ízben bemutatott dal a Pauza, amihez egyből elkészült a videó is! A dalról és a vizuális anyagról így mesélt a zenekar a Lángoló Gitároknak:

„Az egész klip a színház, a színpad köré van építve. A Pauzát egy kifejezetten nyári nótának szántuk, de nem akartunk a szokásos nyári klisékkel élni, inkább a szöveg és a dal mögé néztünk. Mindannyian egy dobozban élünk, tesszük a dolgunkat, látjuk és láttatjuk magunkat valamilyennek, de valójában a csinos, vagy divatos, vagy épp elegáns ruhák mögött ott bújik a kisördög, aki tombolni akar, szerelmesnek lenni, ugrálni és toporzékolni vágyik. Mivel mindannyian a színpad bűvöletében élünk, tudjuk, hogy ott ezt megtehetjük, sőt csak úgy tudunk valami izgalmasat létrehozni, ha levesszük a pórázt a nyakunkból és kilépünk a megszokott formákból. A dal számunkra azért szerethető, mert részben azt fogalmazza meg, amit az emberek többsége nem enged meg magának: pihenni, kikapcsolni, elengedni a gyeplőt és hagyni, hogy a körülöttünk lévő világ elmenjen mellettünk.”

A klip érdekessége, hogy bizonyos jeleneteket fordítva vettek fel, sőt majdnem az egész számot meg kellett tanulniuk visszafelé is. Egészen érdekes látványvilágot hoznak el így a nézőknek.

A zenekar nagy erőkkel veti bele magát a jó időbe is, így jó pár helyen megfordulnak a következőkben. A teljes lista itt elérhető:

2016. április 22 - Nyírbátor, Club 68 Event

2016. május 6 – Kisújszállás Event

2016. május 13 - Debrecen, Incognito Event

2016. május 18 – Eger Event Szuszogó Színházzal közösen

Szólj hozzá

újdonság news friss új dal Éva Presszó