2016. ápr 11.

Itt az újabb Stukker dal! - Öcsibá’

írta: PressOne
Itt az újabb Stukker dal! - Öcsibá’

stukker_western_elet_2016.jpg

Nemrég jelent meg a Stukker új lemeze, amely a „Western élet” címet viseli és máris egy újabb videóklippel jelentkezett a zenekar. Az Öcsibá’-hoz készült vizuális anyag Puskás Ferencnek állít emléket és stílszerűen a Nemzeti Sport online felületén debütált, a híres labdarúgó 89. születésnapján, április 1-én.

Március elején jelent meg a Stukker nevű alternatív supergroup első lemeze, a Western élet. Az öttagú formáció zenei múltja igen impozáns, hiszen tagjai a Korai Öröm, Colorstar, Pluto, Cabaret Medrano tagjai közül kerültek ki. A mostani album előszelének mondható az a három dal, amelyek az elmúlt években jelent meg – Sárga busz (2014), Szkeptikus lettem (2015), Indián dal (2016). Ehhez csatlakozott most az Öcsibá’ is, amely szerves része a lemeznek, hiszen a gitár centrikus dalok közé sorolható, némi etnos hangzással. Az Öcsibá’ban közreműködik MC Recsegő is.

Az április elsején debütált klip a világot nem fogja megváltani, viszont érdekes lehet a rajongóknak. Puskás Ferenc életének korszakainak archív felvételeiből összevágott, valamint koncertekről válogatott anyag érdemes mindenkinek a megtekintésre. Pláne, mert a szöveget is memorizálhatjuk közben. Úgyis a hosszúlépés a lényeg!

A Western élet hol iróniával, hol kemény, éles sorokkal él. Érdekesség, hogy a folkos, countrys - bluesos elemekkel átszőtt, ám rockos sodrású muzsika, a helyenként fajsúlyos témák ellenére (pl. környezetszennyezés, kilátástalanság) nélkülöz minden fogcsikorgató pátoszt, rockoperás komolykodást. Sőt, nemegyszer operál fülbemászó refrénekkel, slágeres könnyedséggel, így adva a zenekar hangzásának, arculatának izgalmas kettősséget. Utóbbiba illik bele az Öcsibá’ is.

A videót Ujvári Gyula készítette a PRessOne és az 1G Design képviseletében.

A Stukkert élőben 2016. április 29-én a Gólyában nézheti meg a nagyérdemű, ahol a Western élet bemutatójára kell készülni.

Stukker & Burkus König lemezbemutató
2016 április 29., péntek
Gólya (1083, Bókay János utca 34.)

Event

Szólj hozzá

lemez újdonság news friss emlékezés partners új dal Puskás Öcsi Stukker