2017. jan 10.

Razzia volt a Bëlgánál – Rëmix Razzia címmel új Bëlga lemez érkezett

írta: PressOne
Razzia volt a Bëlgánál – Rëmix Razzia címmel új Bëlga lemez érkezett

A legendás Bëlga új anyagára, a közönségkedvenc 'Rendőrmunka' c. dal átdolgozásai kerültek fel.

A Bëlga legutóbbi lemeze 2015 végén jelent meg – stílusmegjelölő módon – Disco! címmel. Az album azóta már platinalemezzé avanzsált, így méltó utódja lett az olyan korábbi kiadványoknak, mint a Majd megszokod, vagy a Zigilemez. Most, egyedülálló módon a Bëlga történetében először remix-albummal jelentkezik a zenekar, melynek tárgya a Disco! egyik legnépszerűbb dala, a Rendőrmunka.

19.jpg

A Rëmixrazzia című lemezen összesen 9 átdolgozás található a legkülönbözőbb House-stílusokban, olyan előadók közreműködésével, mint Bit Busters, Grabo'Sky, Indigo Theory, Marion Domjan, Mate Tollner, Peter Makto & Gregory S, Sazabio, The Uptown Fellaz, valamint Zilia.

Bëlga - Rëmix Razzia (2017)

A remixlemez elkészülésének körülményeiről Marvint, a Bëlga állandó DJ-jét kérdeztük:

Az egész nagyon spontán jött. Egyre több DJ keresett meg, hogy meg lehet-e kapni a Rendőrmunka instrumentálját, majd később jött egy konkrét remix-megkeresés is. Eddig sosem készült hivatalos remix Bëlga dalokhoz, így azt gondoltuk, eljött az idő egy akár nagyobb volumenű projekt megvalósítására is. Ha már Disco! a lemez címe, jöhet a remixlemez is. Ekkor több, eltérő stílust képviselő DJ-t is felkerestünk, hogy minél változatosabb lehessen a lemez anyaga. Ez szerintünk sikerült, így most már a különböző klubokban is megszólalhatnak majd a Bëlga-dalok. Érdekes aspektusa a történetnek, hogy a „klasszikus” Bëlga rajongók mellett, most az elektronikus zenei irányzatok kedvelői felé is nyithatunk.

remixrazzia_1500x1500px.jpg

Hallgasd meg a lemezt az alábbi felületeken is:

YouTube lista

Deezer

Spotify

iTunes

Szólj hozzá

remix lemez újdonság új album lemezbemutató új lemez Belga 1G Records remixalbum RemixRazzia Rendőrmunka Disco! remilemez