2016. jún 22.

Gypo Circus és a vemhes elefánt

írta: PressOne
Gypo Circus és a vemhes elefánt

Amíg a cigány hegedül címmel, új Gypo Circus EP érkezett

Új kislemezzel jelentkezett a szegedi ethno-punk brigád, a Gypo Circus. Az „Amíg a cigány hegedül” című EP, a zenekar második nagylemezének az előfutára. A frissen megjelent három dal közül, a Gyáva féreghez – egy dalszöveg-videó formájában – vizuális tartalmat is készített a zenekar. A Gypo Circus egyébként a Ganxsta Tribute kezdeményezés és album keretein belül jelentkezett utoljára hanganyaggal: Akkor a Szerb határ felé c. Kartel-dalt dolgozták fel.

6.JPG

 A készülő lemez és az EP munkálatairól így vélekednek a srácok:

A zenekar soron következő albumának a munkálatait jellemezhetjük egy Elefánt kisasszony vemhességi idejével: 18-22 hónap. Hosszú ideje nem jelentkeztünk új dalokkal. Az utolsó megjelenés – Ganxta Tribute Szerb határ felé feldolgozás – óta, rengeteget koncerteztünk, így ennek az új dalok itták meg a levét. Szokásunkhoz híven lesz mindenféle stílus az albumon. Megsúgjuk, hogy elcsípünk egy-két muzsikust egy kis vendégszereplésre. A teljes nagylemez megjelenést őszre tervezzük, ha a jó Devla is úgy akarja.”

 Ha három szóban kellene jellemezni a készülő anyagot? „Energia, tempó, érzelmek.”

Gypo Circus - Gyáva féreg (Dalszöveg-videó)

Ízelítő a soron következő Gypo Circus nagylemezről, avagy első fecskék a dróton: Gypo Circus – Amíg a cigány hegedül EP (Kattints a linkre!)

Amíg a cigány hegedül: A zenekar érzékenyebb oldalát mutatja be, mind zeneileg, mind szövegileg. Ebben a dalban vendégszerepel egyik kedvenc magyar muzsikusunk, Ferenczi Gyuri, aki összetéveszthetetlen hegedűjátékával emelte és tette teljessé a dal hangulatát. Köszönjük Gyuri!

Mindig utolsó: Egy dal a kisvárosi zsiványok életéről, bulikról, italozásokról és a felismerésről, hogy lépni kell!  Pl. Szicíliában borozót nyitni az olaszoknak, és élni boldogan. Egy dal a kilátástalanságról, a tömeges elvándorlásról, keserédes optimizmussal felöntve. 

Gyáva féreg: Ez egy igazi szerelmes-szakítós dal a magunk módján . A fiú hagyta elmenni a régi szerelmét, akihez tulajdonképpen már nem ragaszkodik, de búcsúként még a szemére veti, hogy a szakításuk a lány hibája. Zeneileg itt teljesedik ki legjobban a Gypsy-Punk hatás. Stílus kavalkád egy dalban, igazi koncert kedvenc.

Szólj hozzá

punk lemez ethno nagylemez kislemez EP lyric video 1G Records Gypo Circus Amíg a cigány hegedül dalszöveg-videó ethno-punk