2017. júl 14.

Több, mint zene - Egy szerethető fesztivál, nem csak koncertekkel, nem csak felnőtteknek.

írta: PressOne
Több, mint zene -  Egy szerethető fesztivál, nem csak koncertekkel, nem csak felnőtteknek.

Július 17-én, hétfőn délután startol az egy hetes kultúrőrület Balatonbogláron. A Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál idén is szélesre tárja kapuit a világ minden tájáról érkező zenészek és a közönség előtt. Koncertek, táncházak, nemzetközi kulturális programok, kiállítások és kóstoltatások váltják egymást szinte folyamatosan, a részvétel pedig idén teljesen ingyenes.

babel1.jpg

Az idén 7 éves világzenei fesztiválra eddig 5 kontinens csaknem 40 országából jöttek fellépők és a színpadokon idén is egzotikus nemzetközi felhozatal várható minden délután 5-től. Nade mivel találkozhatunk még itt a koncerteken kívül?

A korán kelő fesztiválozókat jógafoglalkozás várja minden nap 9 órakor az indiai sátorban. Tíz órakor kezdődnek a gyerekprogramok. Az Évkerék társulat török, spanyol, moldvai, palóc népmesék cselekménybe vonja be a gyerekeket, és néha a szülőket is. Közeledve a déléhez, minden nap más-más ország kultúrája és ízvilága kerül terítékre. Velünk lesz Indonézia, Hollandia, Spanyolország, Bulgária, Szerbia, Olaszország, hogy csak párat említsünk a felvonuló nemzetek közül.

Egy interaktív fesztiválon persze nem csak néző vagy, hanem részt is veszel a programokban.
Megtanulhatod, hogy kell velencei maszkot készíteni, afrikai dobon, vagy indiai tablán játszani. Olasz tésztát gyúrhatsz, hennázhatsz, batikolhatsz, mandalát festhetsz, vagy készíthetsz indiai ajándéktárgyat a barátaidnak. Ha felvetted a ritmust, indonéz, izraeli, vagy afrikai törzsi táncokat rophatsz. Elsajátíthatod a szicíliai tarantella és pizzica lépéseit, és a hastánc alapjait is.

babel13.jpg

A gasztronómia idén sem marad ki. Minden nap más nemzet – minden nap új íz. A fesztivál egyik érdekessége, hogy maguk a távoli országokból érkező zenészek is fakanalat ragadnak, hogy elkészítsék népük egy-egy jellegzetes ételét, amiből aztán szabadon kóstolhatsz.

Ha belefáradnál a nagy összkulturális aktívkodásba, beülhetsz mondjuk Shama Rahman beszámolójára antarktikai utazásáról, előadást hallgathatsz a marokkói teakultúráról, vagy az indonéz zenefilozófiáról. Beszállhatsz egy négyszemélyes sakkpartiba és megnyerheted a görög mitológiai kvízt. Fotózkodhatsz görög harcosnak, vagy ókori bölcsnek öltözve. Ízlés szerint.

babel9.jpg

A Babel Sound idén is lehetőséget biztosít a felszabadult közös alkotásra, játékra, a világ és egymás megismerésére a művészeten keresztül. Egyedülálló kulturális világutazásban vehetsz részt, gyönyörű környezetben, közvetlenül a Balaton parton.

Babel Sound FREE – Interaktív Világzenei Fesztivál
Időpont: 2017. július 17-23.
Helyszín: Balatonboglár, szabad strand

WEB: http://www.babelsound.hu/bsf2017-interaktiv
Facebook: https://www.facebook.com/babelsound/
Esemény: https://www.facebook.com/events/1039158222877714/

Szólj hozzá

zene free worldmusic programajánló koncert fesztivál balatonboglár program music concert világzene world music chalaban balaton part Balaton Babel Sound doctor prats bandgladesh világzenei fesztivál babel camp családi és gyerekprogramok shama rahman évkerék társulat interaktív fesztivál babel sound free