2017. júl 06.

Tizenöt országból érkeznek együttesek az ingyenes fesztiválra a Balatonhoz!

írta: PressOne
Tizenöt országból érkeznek együttesek az ingyenes fesztiválra a Balatonhoz!

A Babel Sound idén is megmozgatja a világot. Benin, Kuba, Belgium, Spanyolország, India, Chile, Olaszország, Izrael, Hollandia, Marokkó, Irán, Bulgária, Egyesült Királyság, Kolumbia, Szerbia és természetesen Magyarország a teljes lista, ahonnan fellépők érkeznek Balatonboglárra, a július 17-én kezdődő fesztiválra.

doctor_prats2.jpg

Hét éves a Babel Sound és az együttesek kiválasztásánál idén is elsődleges szempont volt, hogy olyan zenekarok lépjenek fel, amelyek más hazai fesztiválon nem láthatóak, egyfajta friss színfoltot képezve ezzel a nyári fesztiválok között. Délután ötkor kezdődnek a koncertek a boglári hajókikötő melletti csavargőzös műemlékhajón és a strand bejáratánál, a szabadtéri zenepavilonban, majd minden este fél 8-kor egymás után két koncert várja a közönséget a szabad strandon felállított nagy színpadon.

Néhány nevet külön is érdemes megemlíteni a fellépők közül.

Érkezik a katalán Doctor Prats. Mediterrán hangok, ska, reggae, punk rock egy kis elektroswinggel keverve. 2016-ban megnyerték a legjobb albumért járó Enderock-díjat díjat (az olyan, mint nálunk a Fonogram). Jelenleg ők Barcelona legfelkapottabb fiatal zenekara. Először állnak magyar deszkákon és a fesztivál ’headlinereként’ minden bizonnyal nálunk is megnyerik a közönséget.

 

Szintén Spanyolországból jön az Ogun Afrobeat. Ogun annyit jelent: az eszközök és láncok ura, a vas istene. Zenéjük is ezt tükrözi: A banda egyesíti az életteli afrobeat és az észak-amerikai zene (soul, funk) ritmusait.

ogun_afrobeat.jpg

 A frontember a nigérai Akin Dimeji Onas, aki az egyik legjobb afrikai dobosnak számít Spanyolországban. 

A legmesszebbről hozzánk utazó zenekar minden bizonnyal a chilei Subhira, akik a latin amerikai és a kortárs elektro-akusztikus zene egyedülálló keverékét hozzák magukkal Dél-Amerikából.

A holland Bandgladesh nem a nagyszínpadon játszik. Sőt, semelyik színpadon nem játszik. Éjszakai előadásaikat saját, fehér, 100 négyzetméteres, felfújható textilsátrukban tartják. Elmondásuk szerint nem is a zenéjük a lényeg, hanem a pulzálás, a rezgések, amit a hallgató a sátorban megél a sejtelmes hang- és fényjáték közben. Join(t) Amszterdam aztán fapapucs.


Az egyhetes fesztiválon egyébként összesen 44 zenekar lép fel és nap közben is számtalan programhoz lehet csatlakozni. Lesznek egzotikus tánc- és hangszeroktatások, gyerekprogramok és nemzetiségi kézműves foglalkozások. Megtanulhatjuk például, hogy kell afrikai törzsi dobon játszani, vagy igazi olasz tésztát gyúrni. A fesztiválra a belépés ingyenes.


Részletes programok, további fellépők a fesztivál honlapján találhatók.


Web: http://www.babelsound.hu/bsf-2017

Facebook: https://www.facebook.com/babelsound/

Esemény: https://www.facebook.com/events/1039158222877714/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=3yHMY_-qMhQ

Szólj hozzá

folk fesztivál ingyenes gasztronómia családi koncertek folklór világzene Babel Sound babel sound hangjai doctor prats ogun afrobeat subhira miramundo carola oritz bandgladesh világzenei fesztivál babel camp