2016. jún 17.

Nemsokára nyit az Éva Presszó!

írta: PressOne
Nemsokára nyit az Éva Presszó!

Addig is: megérkezett a Vitorlás hajó dalszöveg-videója

Bár még csak egy évet tudhat maguk mögött a debreceni csapat, de azt igen aktívan töltötték, hiszen a kezdeti teltházas, önálló kocsma-bulik után, már fesztiválokon és nagyobb koncerthelyszíneken is megfordultak. Játszottak már a Hooligans, a hiperkarmaSzabó Balázs Bandája és a Belmondo előtt is. A zenekar legfrissebb anyaga, a Pauza című EP-n található Vitorlás hajó, és az ahhoz készült dalszöveg-videó.

eva_presszo_sajtokep.jpg

Az Éva Presszó jelenleg első albumán dolgozik, mindeközben koncerteznek, és tehetségkutatókon is megmutatják magukat. A Vitorlás hajó, a zenekar friss, 3 dalt tartalmazó, Pauza című EP-jén (A linken elérhető) található, ami a hamarosan megjelenő Nyitva c. albumnak az előfutára. A lemez létrejöttét egyébként a Cseh Tamás Program támogatja.

A zenekar gondolatai az EP dalairól a következők:

"A Vitorlás hajó egyik esszenciális dala a zenekarnak, mert tökéletesen visszaadja azt az iróniát, amit megpróbálunk minden dalunkba beleszőni. A könnyed disco-funky mögött van valami görcsösen vigyorgó kétségbeesés, gyilkos szöveg egy kis éteri turappapával. Az EP-n található másik két dal a Falu és a Pauza. Utóbbi egy minden időben nyári sláger, fröccsel, napfénnyel és cseresznyefával (nem is kell ennél több!). A Faluban a vidéki gyerekkor illatai, színei öltenek testet. Azok a homályos fényképek, amiket a nagyszülőkről őrzünk és hívnak minket, hogy megismerjük azokat, akiket már nem lehet."

Az Éva Presszó zenekar 2015 év elején alakult meg azért, hogy a 60-as évek életérzése és a különböző modern stílusok ötvözetével lendületes, könnyen befogadható, kellemes zenét játsszon. A zenekar nem csak éneklésben, hanem gitár fronton is vagány csajokkal erősít Vígh Éva és Pesti Viktória személyében. További tagok, Vincze Krisztián – gitár, Urhegyi Pál – basszusgitár, és Takács Richárd – dobok.  A zenekar dalszövegeiért, Jónás Péter felel.

Szólj hozzá

ep nagylemez nyitva pauza vitorlás hajó lyric video Cseh Tamás Program Éva Presszó dalszöveg-vdeó