2016. máj 03.

A 10 éves Óriás az Akvárium Klubban

írta: PressOne
A 10 éves Óriás az Akvárium Klubban

2008-ban egy ötletes klippel törtek be a köztudatba, azóta a klub- és fesztiválszíntér állandó szereplői. Különleges koncerttel és számos meglepetésvendéggel ünnepli 10. születésnapját a budapesti Óriás.

orias.jpg

A zenekar a Jön. című debüt-lemez első klipes dalával, a Fát döntenivel mutatta meg: vannak újabb dimenzói a hazai alternatív rocknak. Az odalépős gitárzenében utazó Óriás azóta az egyik legjobb klubzenekarrá nőtte ki magát; 10 klippel, 3 nagylemezzel, 3 EP-vel, valamint rengeteg klub- és fesztiválkoncerttel írta be magát a magyar underground történetébe.

Sokak szerint az Óriás az egyik legjobb dolog volt, ami a 2000-es évek végén történhetett a hazai rockzenével. Kapós, energikus dalaikat, ügyes szövegeiket, tökös megszólalásukat hiánypótlónak aposztrofálta a hazai sajtó. A hol trió, hol kvartett felállású banda mindig is a saját szájíze szerint ment előre. “Ha volt általános cél, akkor az az volt, hogy folyamatosan feszegessük a határainkat, és érezzük jól magunkat. Visszagondolva az első 10 évre, ez eddig 2 pipa.” – mondta el Egyedi Péter gitáros-énekes. A remek lemezek mellé az Óriásban mindig volt egy jó adag plusz ötlet is, gondoljunk csak különleges videóklipjeikre, nagy sikerű közösségi finanszírozási programjukra (Csomagolj Óriást!), az igen hangulatos stúdió-koncertjükre (Live @ SSR) vagy a mindig plusz egy csavart tartalmazó feldolgozásaikra.

Az idén 10 éves zenekar május 7-én rendkívüli koncerttel ünnepli a kerek évfordulót: egy kronológikusan felépített program során érinti a pályafutása összes fontos dalát. Az est során mindenki színpadra lép, aki valaha játszott a zenekarban, ráadásul a színpadon jó pár meglepetésvendég is megfordul majd. “Elindulunk 2006-ból, hogy a végére megérkezzünk a mába és közben minden fontos időszakot érintünk. Egy élő best-of programra számíthat a közönség, sok meglepetéssel.” – mondta el Egyedi.

A szülinapos Óriás vendége a kiváló Néhai Bárány, valamint az itt bemutatkozó Oltárifiúk lesz.

Event

Jegyek ITT!

Szólj hozzá

koncert program news friss Akvárium Klub Óriás Oltárifiúk