2016. ápr 19.

Egerben indul a fesztiválszezon - Teljes a fellépők listája a 2016-os Feszt!Egeren

írta: PressOne
Egerben indul a fesztiválszezon - Teljes a fellépők listája a 2016-os Feszt!Egeren

Az idén május 26-28. között harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Feszt!Eger nyitja a hazai fesztiválszezont az egri Bolyki Pincészet völgyében. Az elmúlt évek legígéretesebb feltörekvő fesztiváljának sikere három pilléren nyugszik: megkapó természeti környezetben - egy tíz méteres magas sziklafal védő karjai között - jó borok társaságában kínál erős válogatást a hazai könnyűzene előadóiból.

feszteger.jpg

A háromnapos zenei esemény a sokszínű magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplőit vonultatja fel a Losonczy völgy impozáns sziklafalai között. Csütörtökön kiemelt fellépő az idén 25 éves Quimby, akik ezen az estén indítják el 2016-os fellépéseik sorát. Őket az egri illetőségű Második Műszak zenekar vezeti fel.

Rajtuk kívül itt indítja a fesztiválszezont a Halott Pénz, a Wellhello, a BRAINS, a Tankcsapda, a Road, a 30Y, Péterfy Bori & Love Band, Anna & The Barbies - de csatlakozott az illusztris listához az Ivan & The Parazol, a Supernem, a Hiperkarma, Odett, a Mary Popkids, a Belga, a Paddy & The Rats és Ganxsta Zolee és a Kartel is.

A fesztivál zenei szerepvállalása jóval túlmutat a sikeres zenekarok szerepeltetésén: idén is otthont ad a magyar könnyűzene​ ​ipar kétnapos szakmai konferenciájának a Music Hungary-nak, emellett helyet biztosít az ÉTER tehetségkutatónak, ahol feltörekvő zenekarok mutatkozhatnak be a közönségnek.

A rendezvénnyel Eger végérvényesen bekerült a hazai fesztivál-vérkeringésbe. Amíg a város eddig elsősorban a történelmi emlékhely és kiránduló​ ​célpont volt, a fesztiválozó közönség és a szakma ma egy sokszínű, pezsgő élettel rendelkező városba térhet vissza évről évre, ahol számos kiváló programlehetőség, kulináris élvezet várja őket napközben is a sokszáz éves, hangulatos utcák és házak között.

Az egri borászati hagyományokat és a helyi kulturális értékeket kiemelt ügyeként kezelő Feszt!Eger megújult honlapján már elérhető az idei programbontás és a jegyelővétel is: Feszt!Eger

Szólj hozzá

koncert fesztivál program news friss Belga Eger Hiperkarma Ganxsta Zolee és a Kartel Halott Pénz Supernem Odett Brains Péterfy Bori & Love Band Ivan & The Parazol Feszt!Eger Mary Popkids Paddy & The Rats